Vakna!

"Enligt polisen låg ouppmärksamhet bakom olyckan. Samma orsak anger de för minst ytterligare en krasch under vansinnestimmen, när fyra större olyckor inträffade på E6 mellan Kungsbacka och Göteborg. De inblandade kan bli misstänkta för brott. " "Man måste ju kunna stanna om bilen framför dig tvärbromsar!"

Detta är ngt som verkligen irriterar mig när jag är ute och kör. Jag har lärt mig att det tar ett tag innan bilen stannar när man bromsar och där halt. Av den anledningen håller jag mitt avstång till den framför. 

Det som stör mig mest är de muppar som ligger bakom en och nosar en i baken. Skulle jag behöva tvärnita, och lyckas stanna innan jag når bilen framför, så kommer de bakom mig köra in i min rumpa. Om det nånsin händer mig så kommer jag hoppa ur bilen och gå bak till bilen som kört in i mig och skrika mig blå. Oj oj oj detta kan göra mig så irriterad! Och det har inte ens hänt hahahaha

Sen måste jag bara spy lite galla på de som kör om en och kör in PRECIS framför en. Det är faktiskt värt en rejäl tutning. Oooh för de kommer ju fatta det haha nej. 

Så nu har jag sagt mitt. Ikväll har jag C-tur. Jag skulle behöva göra massa saker innan men har ingen lust. Jag ska titta klart på Hellboy II, äta ngr saffransbullar och sen försöka hitta ngt att ha på mig. Jag har typ samma kläder varje dag, har ingen ork eller lust att bry mig eftersom det bara är till och från sjukhuset.
Ska bättra mig.

Igår köpte jag en nyår/examens klänning och jag la märke till att jag faktiskt skulle behöva träna lite. Trist men sant.

Hej så länge

  


Nu börjar det närma sig...

Idag fick vi veta resultatet ang vår nationella tenta, jag fick godkänt. Känns bra men inte alls så som jag trott. Var nog mentalt inställd på att det skulle bli bra.

Idag har jag varit ledig från praktiken. Har försökt hinna med sånt som jag haft lite på efterslänt. Jag förberedde engelskaintervjun jag och Johanna har kvar på engelskakursen, gjorde sista engelskauppgiften och har läst uppsatsen jag ska opponera på. Sen tittade jag i min kalender och såg att vi har S-HLR på tisdag så jag fick leta fram kompendiet till det och läsa igenom den och svara på "miniprovet" som ingick.

Vad har jag kvar nu då... Det är S-HLR på tisdag, opponent- och respondent på uppsatsen den 14e dec och bedside (praktiska slutexaminationen) den 21 dec. Sen efter där så ska jag vara helt klar förutom att jag ska gå klart min praktikperiod. Men "domen" får jag den 21a. Schysst julklapp iaf, får vi hoppas.

Jag känner lite stress fortfarande, vet inte varför. Det kanske släpper lite efter att engelskan är avklarad. Då har jag enbart praktiken att oroa mig för. Fast det gör jag inte. Tycker att det går rätt bra.

Hur mycket de än tjatar om att omvårdnad är vår specialitet så känner jag mig mer som sjuksköterska när jag lär mig mer medicin tekniska uppgifter. Tex koppla blod, hantera CVK, lyckas med provtagning och sätta PVK m.fl.
Måste även gå igenom min mittbedömning som jag har på fredag nästa vecka. Det är ngr frågor och det är ju rätt bra om man är förberedd. Kruxet är bara att jag har två handledare, jag har dessutom gått med min huvudhandledare, och det är bara ena handledaren som ska sitta med på bedömningen. Får hoppas det blir bra. Har jag bara konkreta svar på punkterna så blir det bra.

Just nu gör jag min sista praktiperiod. Den är avklarad onsdagen den 19januari. Torsdagen e det ngt i skolan och på fredagen den 21 januari är det examensags.

Jag gör min praktik på kardiologen, hjärtavdelningen, och tycker faktiskt att det är intressant. Det är lite krånglingt att greppa allt men jag kan faktiskt mer än vad jag tror.

Julen ska firas hos syster med familj. Vi ska först hem till Filips familj den 22 dec och den 23 åker vi hemmåt. Eller ja vi kör. Jag litar inte på att tåget eller flyget tar oss hem. Förra året var det fruktansvärt att köra och jag hoppas verkligen inte att det blir samma oväder detta år.
Vi stannar över jul och nyår och kör tillbaka söndagen den 2 januari. Jag har praktik måndagen där efter.

Ikväll blir det lite vin och Idol. Imorgon ska vi kanske på bio på kvällen, jobbar på Direkt Optik på dan. Söndag praktiserar jag och går C-tur, dvs 14-22. Då går jag med min handledare S och på måndag går jag med M. M sa till mig att jag skulle välja bra patienter till måndagen haha

Hej så länge!

RSS 2.0