Veckan tar ut sin rätt på fredagskvällen.

Iofs har jag haft en intensiv dag. För att förklara det så lätt som möjligt med så lite info som möjligt så går jag inte in på detaljer men...

När en patient ska gå hem till hemmet med hemtjänstinsatser eller till ett korttidsboende/boende så skrivs en medicinsk epikris om vårdförloppet och vi sjuksköterskor skriver en omvårdnadsepikris.
Denna procedur förenklas med detsamma man känner patienten och/eller har följt patienten något innan hemgång.

Jag kommer då imorse och har tilldelats en ny patientgrupp. Vi jobbar i team och har 4 team en dagtur.
Detta betyder att jag fick 6 "nya" patienter idag och två skulle hem, två opereras och en på undersökning och en behövde lägga om sin smärtpump i ryggen (på operation).
Den ena patienten som skulle hem skulle ju självklart hem med hemtjänst dvs en epikris var tvungen att skrivas. Det roligaste av allt var ju faktiskt att detta har man vetat sedan i måndags, att patienten ska hem, men INTE påbörjat en epikris. Det är inget vi har som rutin att göra men då vi är en akutvårdsavdelning så brukar vi inte ha patienter som ligger så länge att det behövs. Självklart har just denna patient legat hos oss i nästan två månader och jag har inte träffat henne den senaste månaden. Underbart!

Inte nog med att det skulle skrivas en milslång epikris utan det skulle ju skickas med en massa som inte heller var förberett. Men tack vare mina kära kollegor lyckades denna dagen också sluta lyckligt!
När alla andra patienter skulle iväg samtidigt blev det lite svettigt men det löste sig tack vare en snäll samordnare som kunde köra ngr patienter.

Så vanligtvis tar hela veckan ut sin rätt på fredagar men denna fredag hade krut bara den.
Jag hade planen att dricka två öl och sedan lägga mig. En öl fick jag ner, ögonlocken blev tunga och jag fick ta en nap. När jag vaknade, vilket var svårt, bestämde jag mig för att epilera benen. Jag kan lova att efter det var jag vaken. Proceduren krävde en avslappnande öl. Mycket gott.

Imorgon ska vi till Helsingborg och Helsingborgsfestivalen. Ska försöka sova ut och ta det lugnt och ledigt innan vi drar dit. Först ska vi hälsa på Filips päron och fika lite.

Nu är ölen slut och glassen ropar i frysen!

Jag drömmer om en öl i solen.

Det jag vill allra helst just nu är att ligga på en solstol i solen med en öl i handen, lyxöl som Corona skulle inte sitta helt fel.

Mitt vikariat på kirurgen här i Kristianstad går ut i september och jag har inget jobb efter det. Jag var i Stockholm på arbetsintervjuer och jag fick jobben. Känns mycket bra faktiskt. Det visar ju att man faktiskt är intressant.
Poängen var den att det ena jobbet slog det andra med hästlängder och det som vann erbjöd inte tillräckligt med lön.
Sen klämde väl skon lite också att min kära sambo inte hurrade för att jag skulle lämna honom själv i vår 3a.

Nu återstår det att se vad som händer.

Det jag gör nu är letar jobb, kollar resor och snurrar runt bland ngr lägenhetssidor.
Är lite inne på att kanske åka till Norge och jobba som sjuksköterska genom ngt bemmaningsföretag men de verkar inte kunna erbjuda mig det jag vill. Har ingen lust att hoppa runt på massa olika avdelningar utan skulle föredra att vara på en och samma avdelning. Iaf till att börja med.

Skulle ju behöva jobba ihop en insats till lgh om vi nu ska flytta upp till Sthlm ngn gång. Det går ju inte på en p*sskvart att spara ihop 300.000:-.

I övermorgon kommer lönen. Den är efterlängtad. Sen är det bara ngr veckor kvar och sen vill jag ha semester. Lite seg just nu! Vädret gör ju sitt också faktiskt och att det är många sjuka på jobbet.

Hjälper de på Direkt Optik ngr dagar denna vecka och ngr dagar nästa vecka. Semestertider gör att de behöver lite assistans. Det är skoj att göra ngt annat ibland. Att få klä sig i privata kläder. Idag cyklar jag till jobbet i samma outfit. Har ingen lust att klä mig i ngt speciellt på G till jobbet. Cyklar ju bara dit och sen hem.

I helgen är det Helsingborgsfestivalen. Vi ska dit på lördag. Hoppas man orkar haha.

Natti natt

RSS 2.0