Då kör vi en update.

Var ska jag börja? I januari tog jag examen och blev då färdig sjuksköterska. Min familj åkte ner till Skåne och firade det med mig. 

Jag tog examen fredagen den 21 januari och började jobba månaden den 24 januari. Det var lite tufft att hitta jobb just då eftersom det inte var ngn semesterperiod som skulle börja.

Vi hade väl turen att kirurgen skulle öppna en ny avdelning i början av året så de behövde en del personal. Sen ville de kanske inte bara ha nyfärdiga sjuksköterskor men vi var en hel del som började på kirurgen.

Jag jobbar på en avdelning som heter KAVA: Kirurgisk akutvårdavdelning, avd.63-64. Man kan säga "diffus buk". Innan man får en diagnos brukar man hamna hos oss. Ska det opereras så görs det och är det tex cancer så tillhör man "per automatik" en annan kirurgisk avdelning.
Tex patienter med pancreatit (bukspottkörtelinflammation) är hos oss medan patienter med pancreas cancer tillhör en annan avdelning. Ett litet exempel bara.

Jag trivs faktiskt mycket bra med patientkategorin. Man får se mycket och det är relativ kort vårdtid för patienterna. Dvs ombyte.
Däremot märker jag fortfarande att det är så ofantligt mycket som jag behöver lära mig. Det är ju alltid lättast att lära sig ngt när man är med om det. Tex förberedelser inför operation och sen kontroller efteråt m.m.

Vi har s.k bokningsschema lr önskeschema. Det betyder att man lägger sitt schema själv och sen stämmer schemaansvarig av det hela och vi får möjlighet att ändra så det finns tillräckligt med personal på alla turer. Än så länge kan jag ju inte säga att jag fått det schema jag önskat men jag fick den semester jag ville ha så jag får väl vara nöjd.

Jag har för tillfället en mördarvecka. Jag jobbar C-tur (14-22) mån, tis, ons, tors, lör och sön. Nästa vecka är det tre dagar och till helgen nästa vecka kommer min mamma och min storasyster Therese.
När det är dags att åka upp till Sthlm igen åker jag med dem upp. Jag kommer vara i Sthlm i ca 3 veckor. Min kära sambo Filip kör upp veckan efter i vår nya bil. Vi köpte en Toyota Aygo -08 i april. Mycket fin automatare.



Jag har, precis som de flesta på mitt jobb, 80% vikariat fram till 11/9. Vi ska förhoppningsvis få veta om vi får förlängt innan semestrarna börjar. Det blir väl lagom tills när jag är tillbaka från Sthlm. Hoppas verkligen att man får förlängt eftersom jag trivs och jag lär mig massa nytt hela tiden.
Jag har jobbat 3 hela månader och är inne på min 4e. Till september blir det 7 månader som självgående sjuksköterska. Skulle kännas bra att iaf få vara kvar ett år. Kan tänka mig vara där tills vi flyttar till Sthlm.

Filip har 2 år kvar på sin utbildning. Blir nog att vi är kvar så länge iaf. Svårt att byta skola mitt i en utbildning.
Sen måste man ju spara ihop 400' om man ska kunna köpa en lägenhet idag. Bankerna har saftiga uträkningar. Man ska klara av 8% ränta, plus 2% amortering och samtidigt ha 7000:- KVAR efter det. Klarar man av att betala så mycket så behöver man nog inte ens ta ett lån.

Skulle behöva ta tag i träningen oxå. Märker att jag är trött hela tiden. Ok att jag jobbar mycket nu men jag är mer trött när jag är ledig än när jag jobbar. Kan vara att jag blir helsänkt mina lediga dagar. Har inte hittat ett liv vid sidan om jobbet som inkluderar träning. Speciellt inte nu när det regnar hela tiden.
Jag föredrar att gå ut och gå eller springa men det lockar inte när det är taskigt väder ute. Var duktig den vecka då vi hade 25grader.

Eftersom vi anställdes i januari så får vi ingen semester i sommar. Vi kommer vara lite varmare i kläderna är de nya nya som går ut i juni. Haha ser det framför mig, kommer springa runt där som nackade hönor! Nej då det kommer gå så bra så.

Jag köpte en mobil när vi var i Vietnam på praktik. Gillar den fortfarande och har inte alls tröttnat MEN den har lagt av. Inte telefonen utan touchen. Problemet med dagens telefoner är ju att hela telefonen är ju touch, dvs den går inte att använda. Det fick helt enkelt bli att köpa en ny telefon.
Det blev en HTC Wildfire S, svart.                 
Önskade ju en vit såklart men tänkte att jag kunde byta lite. De senaste jag haft har varit vita. Stort sett nöjd men lite irriterad blev jag när jag märkte att man inte kan stänga av telefonen om man vill ha alarm på. Jag trodde ju att ALLA telefoner kunde det. Blev smått besviken eftersom jag antagligen inte hade valt denna mobil om jag visste det innan. Men men nu har jag köpt sånt displayskydd som kostade skjortan, kommer väl i brevlådan idag.

Innan jobbet, när jag jobbar C-tur, tittar jag på alla diverse sjukhusprogram. Tycker såna program är mycket intressanta. Sitter ibland och blir förvånad över hur de gör eller bara konstaterar att vi gör likadant. Förlossningsprogrammen däremot är inte alls lika roliga. Är inte så blödig än att jag ser det mysiga. Jag ser bara smärtan än så länge.

Nej nu kom jag precis på att jag måste laga mat innan jag börjar jobba. Och duscha innan det. Hej så länge!



RSS 2.0