En egenskap jag verkligen lever upp till; jag lär mig snabbt

Nu har det snart gått 3 veckor av praktiken. Denna vecka och nästa vecka kvar. Har hunnit med en hel del olika operationer och har börjat få grepp om de som kommit upprepade ggr.
.
Det jag tycker är konstigt är att Ingen verkar ha tid för studenter eller elever som de så snällt säger. Det ska gå fort och det ska blir gjort gärna kvickare än kvickt. Jag som är under utbildning känner inte att jag prioriteras utan det är operationen och operatören. Anestesistudenter får mer tid eftersom vi inte kan börja förrän de e klara.
När patienten är sövd så är det fritt fram att ringa på operatören, ngn gång hörde jag faktiskt "Nej ring inte än, det är Marlene som ska tvätta och klä". Tack för den. Jag tar inte åt mig så mycket, som tur är.
.
Jag har faktiskt fördelen att jag har träffat många av kirurgerna så jag kan faktiskt säga till om jag inte är helt redo. Inte för att alla lyssnar däremot. Ngr av operatörerna tar sig tid och försöker förklara vad de gör och även "tipsa" om hur de vill ha det, från operationssjuksköterskan håll dvs.
.
Idag tvättade jag och klädde jag patienten mestadels själv. Jag plockade fram instrumenten och förberedde det mest och sen instrumenterade jag och min handledare fick assistera. Dvs jag gav instrument och min handledare höll kameran, det var en titthålsoperation.
.
Jag har två uppgifter jag måste göra under praktiken. Har skrivit observationsuppgiften men inte hittat litteratur samt hittat den avvikelse jag ska skriva om men inte hittat litteratur och artiklar till den. Vet inte ens var jag ska börja. Detta ska vara klart nästa vecka. Ständigt överhängande!

Mittbedömning på praktiken.

Är inne på mina andra vecka av fyra på min praktik. Har hittills gått med en av två handledare och det har gått bra.
Idag går jag första dagen med min handledare nr 2. Hon har planerat våra två dagar denna vecka efter mig, dvs att jag är ny och under utbildning.
.
Förra fredagen var det fredagsfrukost och de nämnde att de köpt frukost för 65 personer. (!) Men det var inte så farligt, fredagen innan var det 110 st, hjälp! Inte konstigt att jag inte känner igen hälften av alla jag träffar.
Och samma sak varje dag, jaha är du ny? Eller du är sjuksköterskeelev? Jaha VUB, Vidareutbildning till Op Aha va kul! Ska du jobba här sen?
.
Först förstod jag inte varför alla redan nu frågar om jag ska jobba där sen. Men efter lite tankeverksamhet så kom jag fram till att det är för att de flesta får utbildningen betald och då Måste jobba där.
Min handledare frågade om jag "sålt" mig. Men Icke (!) betalar min utbildning skälv. Känns som att jag har lite större förhandlingsmöjligheter nu.
.
Detta med att gå upp 5.30 varje dag är tufft Men det räcker med att komma upp så är det inga bekymmer. Kanske man vänjer sig. Har ju lite konstig kontrast just nu då jag jobbar natt på helgerna och dagtid på praktiken. Men det lööööser sig. Det är "sista" natt-helgen nu. Sen blir det praktik i 2 veckor till och bara en lördag som är uppbokad arbetslördag på Direkt Optik.
.
Nu ska jag snart iväg! Ha en trevlig dag
.
Jo jag fick VG på farmakologin också så jag har VG i slutbetyg på kurs 1 och kurs 2. Inte för att det är någon som behövs men då känns det iaf som att man kan ngt! Wohoo

Första dagen som student, igen.

Idag gjorde jag min första praktikdag på central-operation. Jag skulle ha introduktion med min kontaktperson men hon hade hamnat i möte så jag blev uppmött av en annan person som lotsade mig vidare till "min" undersköterska.
Det började med att jag fick välja ut ett munskydd och sen var det dags, in på op-salen och börja assistera.
.
Det var en mycket givande dag och hoppas på ännu fler! Imorgon är jag med undersköterskan igen och sen börjar jag gå med operationssjukskötersk på torsdag. Spännande. Känner iaf just NU att detta blir ett roligt yrke. Kan fortfarande tänka mig att jobba lite på operation och lite på avdelning när jag är klar sen.
.
Jag frågade även hur Lund studenter hade det, med tanke på att de egentligen skulle ha praktik nu med. Det visade sig att Lund bookat 3 platser varav ingen användes. Tur för mig då jag fick ta en av dessa.
Jag nämde även att jag ska ha praktik nästa termin också, 10 veckor och min kontaktperson upprepade det lite förvånat. Vi har 4+10 medan studenter som pluggar i Lund har 5+5. Mycket bra kände jag då jag kommer få lära mig mycket ute på plats.
.
Kan ju meddela att jag är mycket trött efter dagens intryck. Ska nog gå och lägga mig tidigt ikväll.
Jo fick veta mitt ena tenta-resultat idag. Fick VG på min patofysiologi-tenta. Nu är det bara farmakologin kvar. *håller tummarna*

RSS 2.0