Frukost

Jobbar dubbelvakt idag/igår med. De ringde precis innan kvællsvakten skulle børja.
Blir bara enkelnatt inatt. Får vi hoppas. Kanske hinner laga lite mat.

Internet

"Fyyyy va creapy! Internet la ner igår. Tvungen att starta om routern. MEN var är den!?! Nu på morgonen när internet fortfarande inte är igång försöker jag få upp den dörr som är låst. Det sitter en nyckel i låset på andra sidan men dörren ser ut som de andra i huset, dvs nyckeln bör fungera. Jag lyckas pilla ut nyckeln och få upp dörren. När jag väl öppnar ser jag en trappa ner och varm luft kommer mot mig, det är mörkt. - Jaha tänkte jag med lite panik, hade en kniv i handen som jag var på väg för att diska. -Kan ta med den ner tänkte jag. HALLÅ har man titta på för många filmer kanske? Går ner för trappen, ser ut som att ngn använder detta ställe iaf. Har hört att det ska finnas en vaktmästare. En svart sopsäck sitter för fönstret och det finns en dörr ut. Jag hittade routern!! Startar om den och smyger snabbt upp igen och voila (!) jag har internet :D"
.
Ja alltså man känner sig helt off the planet utan internet. Vill inte använda telefonen allt för mycket då det kostar skjortan och halva byxbenet.
Idag jobbar jag kväll. Ska gå och ta det där fotot för personal tänkte jag. Öppet mellan 11-12 eller 12-13, minns inte vilket av de! Annars får jag ta det en annan dag. Stannar ut vecka 28. Försökte åka hem efter v 27 men de anser att de behöver mig, så jag stannar.
.
Fick min semesterersättning från CSK idag MEN självklart inte mina arbetade timmar från maj. Suck. FÅr ordna det när jag kommer hem igen och då är det nog för sent igen och då får jag vänta ytterligare. Man är ju faktiskt väldigt utsatt som student. Har ingen lön i juni eftersom lönen skjuts fram en månad. Jag jobbar inte ens i juni, i Sverige så jag får inget i juli heller. Har jag tur delar de upp min lön från CSK för då får jag lite i juli och lite i augusti men det tror jag inte så lönen kommer sista augusti och sista september och lönen från Norge den 12 augusti.
.
Så för er som inte ser det direkt, ingen lön förrän 12 augusti. Tur att jag fick slutlön i juni så var den månaden räddad. Har jag tur så betalar de även ut lön från Norge för 2 dgr, det ger iaf 4000:- den 12 juli.
Detta är ju ingen bekymmer om man sitter på en butload of money vilket jag för tillfället inte gör.
.
Nu ska jag hoppa i duschen men innan dess ta en huvudvärkstablett.

ledig

Snart ær min nattvakt snart slut. Den har varit lugn och skøn, snudd på lite før lugn. Tur att man har haft antibiotika att hænga så man har ngt att gøra emellanåt.

Ikvæll ær jag ledig, æn så længe och jobbar kvæll imorgon. Just nu ser det ut att bli fint væder. Kanske tar en promenad till centrum, ner før stupet.


Dubbelpass, igen.

Imorse nær jag skulle gå hem frågade de mig om jag inte kunde komma kvællen också. Dvs ett till dubbelpass. Jag ønskade att få vara på den sidan jag kænde. Det finns 5 team. Blå, grøn och rød på "gastro" sidan och rosa och gul på "generell & uro". Uro kan jag ju sedan innan men har lite bekymmer med sår.
Kom ikvæll och jag har blivit placerad på rosa med de flesta sår. Jippi. Det har gått bra iaf.
.
Nu børjar snart nattpasset och då får jag iaf fortsætta på rosa teamet.
.
TRUE BLOOD har børjat igen! Det har redan hunnit komma ut 2 avsnitt. Nær ska jag hinna se dessa då!?!
.
Såg iaf inte ut som sju svåra år nær jag vaknade imorse. Det tar sig.

Du må sove!

Kommer tillbaka på kvællsvakt efter att ha jobbat natten. Det førsta en hjelpepleier sæger till mig ær att jag MÅ sove. Hygglo. Men det ær sant. Jag såg ut som sju svåra år nær jag vaknade i em. Lyckades sova 4timmar innan det var dags att gå ut på toa. Sen sov jag 2,5 timmar till. Dock sover jag oroligt nær jag sover på dagen. Måste ju ha såna øgonskydd eftersom det ær SÅ ljust. Finns inga persienner och gardinerna går inte att dra før helt.
Denna mask jag har ær inte direkt skøn heller.
.
Jobbar dubbelpass idag. Chefen frågade om det var ngt jag ville gøra och jag sa att jag inte vet eftersom jag inte testat. Drabbades ju dock av det hær om natten.
Men men ikvæll ær en lugn och skøn kvæll och natten kommer førhoppningsvid bli hyffsat lugn den med. Så detta dubbelpass går bra. Det jag tycker ær mest jobbigt ær ju att jag gick av natten 7,30 och på kvællen 16,00. Egentligen børjar man 15,00 men nær man jobbar natt får man en timme extra vila. Wohoo lixom.
.
Nu har det faktiskt regnat i två dagar, men det regnar nær jag jobbar eller sover så det har inte regnat på mig, æn. Hittills har det varit jættebra væder och varmt. Gått med linne till jobbet vid 21-tiden.
.
Gammal kærring som man ær har jag ju drabbats av træningsværk, trots jag inte har trænat någon. Finns inga direkta hjælpmedel hær nær man ska hjælpa patienterna upp ur sængen. Sen gick jag ju till centrum hær om dagen och det kænns i rumpan. Den træningsværken ær okej ændå. Den i armar och rygg ær inte lika rolig att ha.
.
Det som ær underligt ær att de låter førvånade nær jag frågar om jag ska hjælpa dem med något. Och nær jag hjælpt till får man ett sånt Åh tack før hjælpen, som att det ær det mest ovanliga som finns. Før mig ær det ju sjælvklart att hjælpa till om jag sjælv inte har något att gøra. Så tycker jag det ska vara iaf.
.
Innan jag satte mig hær så frågade jag om någon behøvde hjælp men læget var under kontroll. Snart børjar mitt nattpass och då ska jag øver på andra sidan igen.
Det som ær bra med kirurgen hær ær att jag kænner igen de flesta diagnoser. Plastikkirurgi och sår ær inte min starka sida och deras VAC behandling ser heeelt annorlunda ut. Men att tømma skyll (spoldropp) och stomier ær precis som hemma.

Mat

Idag jobbar jag natt. Fick gå förbi jobbet för en snabb genomgång, 2timmar tog den snabba genomgång.
Efter gick jag förbi Rimi och handlade lite ny överlevnadsmat. Köpte fisk som jag tänkte laga i ugnen med färskost. Utbudet här är ofantligt dåligt, tycker jag iaf. Önskar mini keso men det verkar inte finnas här.
Väl hemma igen så var det dags för nästa utmaning, ugnen. Symbolen tyckte jag var varmluftsugn men herregud vad det tog tid. Ugnen på ovanvåningen är en jag förstår. Lagom till att fisken är klar så var det dags att äta. Helt okej blev det.
Nu får jag ta en snabb nap innan det är dags att jobba. Mördarhelgen nr ett.
Jo jag hade räknat lite fel på min lön, hade missat sisådär 11.000. hehe

Norge och Baerum sykehus.

Vil börja med att ge mig själv en klapp på axeln. Jag har faktiskt åkt till Norge, ensam, för att jobba på ett helt nytt sjukhus med ett helt nytt dokumentationssystem. Modig är jag!
.
Flög till Norge i tisdags. Tog tåger till Sandvika och bussen till Baerum sjukhus. Gick förbi vikarsenteret som gick igenom en massa papper och sen gick vi förbi avdelningen, Kirurgen lr Kir 2 som den också kallas.
.
Vi gick ett varv och hälsa på en massa, inte lätt med så många nya namn och ansikten och speciellt inte norska namn. Vi hälsade på avdelningens chefen som frågade snabbt om jag kan tänka mig kvällar och nätter mest och det var precis vad jag ville.
.
Hämtade min nyckel och tog mitt pick och pack och gick till hybeln. Det är 3 små hus med två våningar och kanske 6 rum per våning. Gissa min glädje när jag hittade internetkoppling på rummet! Lyckades även hitta lösenordet.
Lämnade min packning och gick till Coop och handlade lite "överlevnadsmat". Butiken låg 5min dit i nedförsbacke och 10 min upp på vägen hem.
.
Vi hade kommit överrens om att jag skulle komma kl 20 för att få genomgång på avdelningen. Dock var det lite snurrigt när jag kom dit. Hon som skulle visa mig DIPS, dokumentationssystemet, börjar med att säga: Ja jag är inte så duktig på detta. Jippi.
Sen visade hon min runt lite snabbt och 21.30 började nattpasset.
Det var min första natt, utan bredvidgång/upplärning och sjuksköterska nr 2 trodde jag kunde mer om rutiner och system än vad jag faktiskt gjorde. Började bra. Vi hade överbeläggningar och patienter stod i korridoren.
Det första jag får är : 36:2 behöver kvalmestillande. Jaha är det primperan ni använder?
Får veta att jag ska gå in på läkemedelsrummet och titta i pärmen, oookej pappersjournal. Där ska jag gissa vilket l.m som är antiemetika.
När kl var 01 hade jag fortfarande inte hunnit runt till alla mina patienter. Tuff start!
.
Efter nattpasset var det bara hem och sova ngr timmar och sen jobba kväll. Kvällen var inte mycket lugnare då ingen riktigt hade tid att gå igenom rutinerna. Jag sa till chefen att jag inte tycker det hela varit särskilt patientsäkert eftersom jag inte visste hur jag skulle hitta all bakgrundsinfo på patienterna.
När det var dags att börja runda av kvällen frågade de om jag kunde stanna 2 timmar till. Självklart vad gör 2 timmar när man är mitt uppe i det hela. När nattpersonalen kom var det mindre kaos igen då det var 3 patienter på väg in och vi hade inga platser alls samt att en patient hade kommit och behövde isoleringsrum vilket vi inte hade. Rörigt är bara förnamnet.
Jag fick förfrågan om jag kunde stanna natten och isf få ledigt kvällen som ikväll då. Först sa jag nej men efter ngn timme till så bestämde jag mig för att stanna.
.
Hem vid 06, ville inte stanna hela tiden ut, och sov till 14. Solen sken och jag la mig på gräsmattan i solen. Sen tyckte jag att jag skulle gå ner till centrum.
Sjukhuset ligger HÖGT upp så på vägen till centrum är det stup och på vägen hem är det mycket flås. Vilken kondis man har.
Gick ner till centrum och ner till stranden. Fin liten strand. Min kropp började säga ifrån lite. Höfterna, knäna och axlarna sa att jag skulle hem och vila. Känner mig som 80 år alltså.
Kom på att jag hade ätit 4 mackor vid 04 och 2 ägg vid 14 så jag var ju tvungen att stanna och äta. Hittade donken, woho för cheeseburgarna. Flottiga men billiga! Middag till 20nok var inte fy skam. Ingen gormé upplevelse men mättande.
.
Tillbaka till hybeln och märker att internet krånglar! Knackar på hos tjejerna rakt över och de hade samma problem. Det är två tjejer som har varit här i 3 veckor och ska vara här 3 till. De fick lösenordet till internet av mig först idag, sncka om att de var glada!
Två sekunder senare fungerar nätet igen. Snacka om att man är beroende av materiella ting.
.
Helgen blir en tuff helg.  Jobbar fredag natt, går av 7.30. Hem för att sova och sen på kvällen 15.00 och fortsätta natten, planerat denna gång. Av på söndag 7.30 och sen på natten på måndag. Sen är jag faktiskt ledig tis förutom att jag sover halva dagen.
Har räknat på schemat jag fått hittills och det kommer ge mig ca 10.000 i veckan. När jag räknar på det så är det lättare att köpa det tuffa arbetet.
.
Vi har 30 platser på ena sidan och 15 platser på andra sidan. Som jag förstått det så är det mer lr mindre kaos mest hela tiden. Den ena tjejen jag jobbat med har sagt upp sig och fler är på väg i samma bana.
En annan som jobbade kvällen vägrade komma dagen efter och sjukanmälde sig.
Roligt utgångsläge. Jag har iaf fått beröm. Jag har stpr kunskap, tar tag i saker snabbt, positiv och engagerad. Detta sa det till min kontaktperson på vikarsenteret. Jag skulle ta åt mig detta, verkligen sa hon.

Ögonlaser No Cut.

I måndags gjorde jag ögonlaser med metoden No Cut. Det betyder kort att lasern gör hela jobbet och inget skärande i ögat sker.
.
Direkt efteråt såg jag suddigt, nästan dimmigt. Provade mina glasögon och som tur var blev det sämre. Min kära sambo körde mig dit och ledde mig hem. Vi stannade på donken och åt och åkte förbi Maxi och handlade vårt "3års mys". Det blev godis på 1 kg. Inte klagade han heller när han fick titta på fotboll utan mitt gnäll.
.
Jag la mig i soffan och låg där hela kvällen, blundade och sov med jämna mellanrum. Gick och la mig hyffsat tidigt. Hade under kvällen blvit mer ljuskänslig.
.
Tisdagen spenderade jag i princip i sängen. Hade kall handduk över ögonen och droppade med ögondroppar när jag väl var vaken. Såg inte mycket och vi fick hänga upp en pläd i fönstret. Ruskigt ljuskänslig vill jag meddela.
Jag var inställd på smärta dag nr 2 och 3 men inte alls så ljuskänslig som jag var. Smärtan var obefintlig bortsett från huvudvärk.
Jag tog en tablett och droppade med smärtstillande ögondroppar i förebyggande syfte.
.
Dag nr 3 blev det lite bättre och vi kunde se en film på kvällen. Dock fick jag kika lite under en keps och gissa mig fram ibland men det gick.
.
Dag nr 4 sitter jag här. Datoravstånd är lite svårt då det är suddigt men det går. Allt är lite suddigt. Var och klippte mig idag och märkte att det var väldigt ljust överallt. BLev även mycket trött efter en liten stund.
Får inte sminka mig på 2 veckor. Blir roligt att komma till Norge så men men jag ser inte alltför dum ut utan smink.
Imorgon är det dag 5 och innan läggdags ska "bandagelinsen" ut och jag ska börja med ytterligare en ögondroppe. Den ska jag ha för läkningen och ska droppas i 2 veckor. Sen ska jag gärna droppa droppar och smörja med salva enda fram till återbeöket om 6 veckor. Jippi. Men det går an.
.
Bokade resa till Norge idag. Flyger på tis och har inte bokat resan hem än. Kan de inte ge mig tillräckligt med tider så åker jag hem istället. Tror iofs inte att det blir så men men.
Nu ska jag bara komma på vad jag ska packa med mig, sånt "bra att ha" som jag inte vill betala det dubbla för i Norge. Kommer leva på svenska pengar och får min lön lagom till när jag är tillbaka i Sverige igen.
Frågan är bara om jag ska be dem sätta in min lön på ett svenskt konto, dvs då får jag deras banks kurs, eller om jag ska be dem sätta in lönen på min norska konto för att själv hålla på att plocka ut pengar efter kursen. Verkar smidigast att få lönen direkt på svenska kontot.
.
Termin ett är avklarad. Har "bara" en termin kvar och sen är jag specialistutbildad. Tiden går fort. Blir en fattig andra termin då jag kommer ha praktik i 10 veckor och ingen möjlighet att jobba då. Sen skriver vi uppsats i 10 veckor men på halvfart och då kanske jag kan jobba lite extra, om tid ges. Kanske ta en runda till Norge igen vem vet. Beror ju helt på vad sommaren erbjuder.
.
Spännande ska det bli iaf!

Stor dag imorgon.

Imorgon 11 juni är en stor dag. Kl 13 ska jag fixa mina ögon. Skrämmande.
Under dagen ska vi även få reda på våra tentaresultat. Spännande.
Jag och min älskling firar 3 år. Fantastiskt!

RSS 2.0