Det blir nog en jobbig natt.

Pust, stonk och stön. Nu är jag äntligen klar med inlämningsuppgiften. 4 A4 enkelt radavstånd. Ont i huvudet och trött. Orkade inte ens läsa igenom det jag skrivit. Hoppas på att den blir godkänd annars blir det väl mest komplettering.
.
Inatt jobbar jag och jag är så trött. Brukar sova en timme på eftermiddagen för att orka vara uppe hela natten. Men idag tog den där j*vla uppgiften all min tid. Hoppas det blir en ok natt så jag inte storknar.
.
Har lagt mitt schema i sommar också. 12 nätter och 3 kvällen på 4 veckor. Tycker jag fick ihop det bra. Tänkte kanske jobba lite extra så jag får in lite kvalificerad övertid som jag kan lägga på mina studiemånader i höst. Vill slippa jobba för att överleva.
.
Imorn blir det sova, packa och jobba natt. Hoppas jag kan sova längre imorn!

Solen skiner och humöret är på topp.

Vet inte vad det är med solen men det känns som att en sten lyfter från mina axlar när man vaknar till en strålande sol! Sen spelar det ingen roll om det är lite disigt bara ljuset är där.
Igår började min tredje kurs. Den började med fullt pådrag. Vi skulle under dagen registrera oss, läsa en artikel, kompetensbeskrivningen samt ett kapitel i en bok som är omöjlig att låna på bibliotek.
Sen skulle vi välja ut 4 citat/tanker ur dessa texter och sen kommentera på vår studiekamrats läslog.
.
Det hela började med att grupperna inte var klara, studiekamraten visste vi inte om och vi fick veta att vi även har en uppgift till på torsdag. Denna uppgift blir att svara på en del frågor med hur, var och varför samt diskutera med fakta och referera rätt. Minst 2 kurslitteratur och 2 vetenskapliga artiklar. Det framgår inte om vi själva ska leta upp dessa artiklar. Och kurslitteraturen de vill att vi ska ha, bör ha förlåt, är de omöjliga böckerna att få tag i.
.
Jag fick beställa dessa böcker från nätet igår, tror ni de kostar en del? JA! 1400:- för 2 st böcker. Lovely. Men men har jag tur har jag dem imorn och jag kan då göra uppgiften.
.
Hade det hela inte varit så stressigt så hade jag förstått hela upplägget med tanke på att vi är en distansutbildning. Ist för att få informationen via en föreläsning får vi själva leta upp det. Tack så mycket.
Jag tycker att de ska skriva DESSA böcker klarar ni er inte utan. Men det verkar inte fungera så.
.
Sen blir det ju en runda till Sthlm sön em till torsdag tidiga morgon. Hoppas verkligen att dagarna i skolan gör mig så mycket visare och klokare än innan!
.
Idag när jag lagat mat har jag poppat musik. Hoppas grannarna uppskattar min bas hehe.
Vissa låtar tillsammans med solen får det att rycka i löparbenen. Sen att spegelbilen inte är den mest charmerande när man står och dansar halvnaken också spelar in i denna "vill/behöver ut och springa" -känslan.
Tur att det inte är bikiniväder än.
.
Jag och min nuvarande chef har kommit överrens om att jag ska jobba 100% vecka 29-32. Om det finns möjlighet tänker jag jobba mer än så. Det genererar i kvalificerad övertid och jag får mer pengar till hösten. Jag vill undvika att behöva jobba mycket och jag vill inte behöva ta lån. Kanske ska ansöka om bidrag bara? Tänkte kanske bara jobba ngn dag här och där samt kanske ngn helg i Norge.
.
Bara man inte får betala tillbaka, det är ju ingen hit!
.
Så jag börjar min sommar med att åka upp till Sthlm i slutet av maj. Sen tar Jenny examen så vi måste ner till 9e juni. Sen där efter är jag kanske ledig en vecka och sen bär det av till Norge i 4 veckor. Spännande. Där tänkte jag också jobba häcken av mig, hoppas på att lite riktig häck faktiskt försvinner också, för att sedan komma hem igen. Börjar då jobba på CSK igen, 4 veckor. Sen kanske jag kan vara ledig i 2 veckor. Återstår ju att se.
.
Om jag inte tittat fel så börjar nästa termin 3e september. Frågan är ju vad den böejar med bara.
.
Mitt schemaframöver:
-Idag jobbar jag kväll,
-imorn är jag på slussen 11-19,
-torsdag jobbar jag natt och detsamma gäller fredag.
-Efter ngr timmar sömn på lördag f.m åker vi till Kvidinge.
-På söndag flyger jag till Sthlm,
-skola mån-ons.
-FLyger tillbaka supertidigt på torsdag morgon.
-Jobbar sen natten mellan torsdag och fre.
-Lördagen jobbar jag först på Direkt Optik och sen kväll på sjukhuset.
-Söndag LEDIG!
-Praktiken börjar på måndag men det är röd dag så mina handledare var lediga så jag börjar tisdag.
Praktik vecka 1 blir tis-tors.
- 2 nätter på sjukhuset, fre-lör och lör-sön
Praktikvecka 2 blir mån-tors
- 2 nätter på sjukhuset, fre-lör och lör-sön.
Praktik vecka 3 blir tis-fre
- Jobbar ev.kväll på lördagen på sjukhuset
Praktik vecka 4 blir mån-fre.
-Mitt vikariat är slut och jag börjar här vara timanställd.
.
Nu är vi inne i maj. Flyger ev. upp till Sthlm redan på fredag kväll den 4 e då jag har skola mån-ons 7-9 maj.
Men det är ju långt fram (HA!). Som ni ser så har jag inte överdrivet mycket tid till annat.
Tur att man är sambo så man hinner ses ibland!

Inför valbar kurs v.46 (!)

Ute i god tid ska man vara ja! Vi ska redan nu välja vilken kurs vi ska ha som valbar kurs v.46 nästa termin.
Jag har förberett mina papper och skrivit en liten sammanfattning (det man minns) av kursen och ska skicka in detta imorn/måndag.
.
Jag trodde man kunde försöka tillgodoräkna sig specifika kurser men det är tydligen krångligare än så. Men iaf, jag vill tillgodoräkna mig Global Health 7.5 Hp. Den går nämligen nästa termin så jag hoppas ju på att "slippa" läsa en 7.5 poängskurs. Däremot skiljer just den global hälsa lite från den jag läst.
.
Det största är att de ska åka utomlands som en del av kursen och det gjorde inte vi. Men jag skrev att vi hade föreläsare från andra länder. Så ja vi hoppas på det bästa. Det tar upp till 8 veckor innan jag får svar.
.
Jobbade extrapass idag. Lite extra pengar skadar inte då jag inte kommer jobba så mycket i maj.
.
På måndag börjar nästa kurs. De tycker att jag ska ha hunnit läst igenom "världens" hög av info. Får försöka läsa ngt imorn innan jobb.
.
Nästa helg ska vi på lördagen, efter jag sovit efter nattpasset, åka till Filips päron. Födelsedagskalas om jag inte minns fel.
Söndag dag flyger jag till Sthlm igen för praktiska dagar i skolan mån-ons. Flyger sen ner igen skärtorsdagsmorgon för att jobba natt.
.
Praktiken börjar 9 april och är 4 veckor fram. Lite nervöst. Har även fått "världens" hög med papper som jag borde läsa innan dess. Styrdokument och sådant.
.
Nu är det sovdags. Natti natt

Nu då får det vara nog.

Nu tänkte jag lägga ner pluggandet. Har redan accepterat att det jag kan får bära lr brista. Om de inte ändrar tentan allt för mycket så kommer det gå alldeles utmärkt. Farmakologin hoppas jag går bra den med.
.
Det hela kan ju sk*ta sig om jag får hjärnsläpp. Min kära sambo var i konsum och köpte lite godis som jag kan ha vid ev. sockerfall.
.
Efter tentan tar jag mig ner en sväng till centrum. På kvällen sen blir den en öl och lite utemat. Vi ska nog testa nya restaurangen i centrum.
.
Önska mig lycka till och korsa alla fingrar och tår!

Stressen har lagt sig lite.

Har läst igenom instuderingsfrågorna samt ögnat igenom gamla tentor med mina diffusa svar.
.
Stressen har släppt lite, så som det känns idag kommer det nog gå bra. Sen hoppas jag ju inte att jag "släppt det hela" lite för tidigt.
.
Har redan börjat tänka på "efter tenta öl". Ledig lördag och jobbar söndag. Ja ledig och ledig är man ju aldrig. Måste läsa igenom papper och artiklar inför nästa kurs som börjar på måndag men behöver inte printa in info iaf.
.
Idag jobbade jag på slussen. Kändes bra, hängde med som jag skulle. En bra "första" dag.

Huvudvärk

Ni som känner mig väl vet att jag sällan klagar över huvudvärk. Idag på jobbet smög den på, började baktill och sedan runtom fram över ögonen och vägrade släppa taget!
Jag höll ut hela kvällspasset sen fick jag ta panodil, som inte fungerade.
.
Idag har jag lyckats byta bort min ena natt och min ena kväll så jag kan åka till Sthlm som skolan vill. Detta med distans är lite oklart tycker jag. I kursplanen står det 3-4 dagar under en 7.5 poängs kurs (5v). Nästa kurs börjar med 3 dagar och sen efter praktik är det 3 dagar till.
.
Idag bestämde jag och min chef att jag ska jobba som timanställd i maj månad efter mitt vikariat gått ut, istället för att boka upp mig på 80% som jag inte ens har möjlighet till. Först tänkte jag 70% men tydligen behövs jag mer än så trots att jag inte vill jobba 50% ens. SÅ vi löste det med att jag jobbar när jag kan/vill. Känns bra.
.
Så, turerna är bytta, maj månad är löst. Då är det bara tentan kvar på fredag. Kan huvudvärken bero på allt detta kanske? Vi får se hur det blir imorgon, sista "heldagen" för mig att plugga. Har B-turer ons-tors, dvs jobbar 11-19. Känns inte som att jag har så mycket tid att plugga på då.
Får ju iaf skriva tentan här i Krstd, känns bra bara det.
.
Sitter och tittar lite på flygbiljetter nu. Snordyrt vill jag lova! Skulle bokat för länge sen.
.
Nu är det sängdags och imorn blir det sova ur en stund för att sedan plugga hela dagen. Blir bra det här!

Lite smått panik

Var på föreläsning i måndags, hela dagen. Det bästa är att alla är lika stressade och lost när det gäller tentan. Många frågor som ställdes var bra och andra överflödiga. Det som är svårt är att veta Hur djupt man ska behöva plugga samt hur mycket man ska behöva kunna.
.
Trodde att denna kurs skulle bli den tyngsta, HA det verkar vara nästa kurs. Den kurs som är inriktad på mitt specialistområde verkar vara supertung!
.
Idag har jag och Erica suttit i bibblan ett tag. Har kommit fram till att det är lättare att plugga i min ensamhet, om inte min studiepartner kan besvara mina frågor då da.
.
Det jag kom fram till är att jag ska skiva min tenta (!) nästa fredag. Vet inte hur jag ska lyckas. Vågar inte gå igenom det jag läst, tänk om jag inte förstått något alls! Så är ju självklart inte fallet men det kanske inte är tillräckligt.
.
Ringde högskolan i Kristianstad idag. De har möjlighet att hjälpa mig att skriva min tenta i Krstd. Behöver alltså inte flyga upp till Sthlm för att skriva en tenta mellan 9-12.
.
Imorn flyger jag ner till Skåne igen. Måste plugga, plugga och åter plugga. MASSA! Jobbar kväll torsdag och dag fredag. Vilket betyder plugga fm tors och ev ngt timme på fre kväll. Jobbar på Direkt Optik på lördag så jag kan läsa lite på lördag kväll samt heeela söndagen.
Tiden går väldigt fort. Måste läsa igenom allt minst en gång, gå igenom farmakologin en gång till samt instuderingsfrågorna. Sen måste jag ju lära mig det jag läser.
.
Håller tummar och tår!

Woop woop

Kurs 1 är avklarad! Examinerad och godkänd, till och med VÄL godkänd. Kände det som så att antingen kunde det bära lr brista. Skönt att det gick bra.
.
Inne på kurs nr 2 har jag redan problem med kurs 3. Kurs 2 ger mig mycket svett och brända hjärnceller och kurs 3 ger mig stress.
.
Varför kurs 3 redan irriterar beror på de 3 obligatoriska dagarna i början av kursen. Problem eftersom jag jobbar natt 2 av de dagarna vilket betyder att jag inte kan åka upp. Då det är en praktisk kurs så MÅSTE jag dit.
.
Jag har snabbt kikat på schemat idag, hoppas det ska gå att lösa. Kanske inte på ett smidigt sätt men på ngt sätt.
I helgen jobbar jag natt. Söndag går jag av 07 och måste flyga upp till Sthlm för att gå på föreläsning på måndag. Har inte bokat flygbiljett än. Drar ut på det i hopp om ngt, ja vad vet jag, att biljetten ramlar ner i mitt knä kanske.
Flyger isf upp på söndag kväll och ner på onsdag dag. Där ska jag väl försöka hälsa på ngn men samtidigt måste jag plugga då denna kurs inte är av denna värld!
.
Hoppas bara det "räcker" att lära sig instuderingsfrågorna samt 2 gamla tentor.
Nu ska jag lägga mig, upp imorgon för att plugga, är ledig från jobbet. Känns inte som att man är ledig. Kan bero på att jag inte är det heller.
.
BTW glömde ju skriva att jag fått praktikplats här i Kristianstad! Ett mindre stressmoment.

RSS 2.0