Hotell bokat!

Nu har vi bokat hotell i Ha Noi. Blir en snabb visit med en övernattning. Vi kommer på bo ett hotell som heter Queen Hanoi Hotel och ska ligga när Hoan Kiem Lake dvs nära till allt.

Vi ska ta bussen runt 08 imorgon och Mrs Thuy ska hjälpa oss att ta rätt buss. Hon är för gullig! Hon skulle till sjukhuset imorgon och skulle gå vid den tiden så då kunde hon hjälpa oss.

Bussen tar runt 4 timmar och jag hoppas verkligen att mina åksjukearmband fungerar! Annars kommer resan bli fruktansvärd. Får packa påsar för säkerhets skull.

Planerna för helgen är att shoppa det vi inte hittar i Uong Bi, äta mat som inte finns hemma samt chokladbuffén! Oj vad jag längtar! Massa massa massa chooooklad och varm choklad MUMMA!

Skolarbetet hänger ständigt över huvudet och det är rätt störande! Vill inte!

Nu fokuserar vi på helgen....Mmmmm


Sovmorgon

Idag vaknade jag 07.30 av att jag var så kissnödig att det gjorde ont. Jag försökte hålla mig eftersom vi är lediga från praktiken idag Men det gick helt enkelt inte! Typiskt.

Jag vaknar ofta på nätterna av att jag drömmer rätt verkliga drömmar. Hittills har jag sett två pojkar i vårt rum och en kvinna som hade egyptisk klädstil.

När vi var i Cat Ba såg jag en kvinna gå i rummet från ytterdörren till toaletten och detta var inte bara jag som uppmärksammade! Johanna märkte också av detta.

Jag tror att det skulle vara rätt intressant att se oss sova, jag och Johanna, för hon pratar i sömnen för fulla muggar och jag svarar eftersom jag vaknar lätt och väcks då när hon säger nåt. Oftast är det dock bara svammel, ibland svenska, ibland engelska och ibland blir det en blandning.

Det värsta är inte människorna jag ser, de skrämmer mig visst gör de, utan det är djuren!

Jag har en kvällsrutin som jag utför varje kväll och det e jag väldigt glad över. Jag lyfter på kudden och tittar så det inte är några djur där under, en gång sprang det en minigecko (som visar sig heta nåt annat) under min kudde och jag skrek på Johanna att hon skulle ta den. Johanna är vår insektsmördare men hon hann inte så den försvann!

Tror ni jag kunde lägga mig i lugn och ro sen? Vi hittade nämnligen den inte igen...

När jag lyft på kudden skakar jag lakanet som jag har som täckte för att försäkra mig om att det inte ligger någon spindel eller gecko där.

Spindeln vi såg i köket i början av vår trip var fruktansvärd!
 


Uppmärksamma att denna spindel bara har 6 ben. Jag tror att moder natur inte gav den fler eftersom den inte behöver fler! USCH det var inte en rolig start på dagen.
Människorna här säger att de geckos vi ser i hemmet är våra vänner och så försökte de säga att denna sak skulle vara vår vän. Nej nej nej! Vis att och diskuterade och kom fram till att geckos är bra för de äter ju spindlar men kampen mellan denna spindel och geckon så vinner spindeln överlägset!

Nu i helgen ska vi kanske ta oss till Ha Noi igen. En liten minitripp bara för att få lite miljöombyte och då tänkte vi att vi skulle passa på att shoppa lite och gå på chokladbuffén igen! Wohooo
Vi tänkte att vi skulle skicka ett paket till Sverige men vi får se hur det blir med det. Måste vi hitta en våg och så med. Blir så krångligt. Lite bekväm är man av sig ibland.

Nu har i alla fall tiden vänt för praktiken och det är bara 5 dagar kvar tills ni där hemma kan börja räkna nedåt för då har halva tiden gått för hela resan hehe

När jag tittar ut så ser det faktiskt ut som att solen lyser på oss idag! Nice då ska jag lägga mig vid poolen och lyssna på lite musik och bara slappna av. Ja försöka slappna av för det e otroligt mycket myror som stör när man ligger där som en strandad valross på sidan av poolen haha

Vietnameserna tycker vi är helt kockobäng för de tycker ju att vit hy är absolut finast. De har även whitening i sina krämer här. O H M Y L O R D inte här inte, här ska det vara bruuuunt! En schysst bränna vill jag ha när jag kommer hem till Sverige.

Som Hanna så fint sagt: När jag kommer hem kommer jag vara pepparkaka och du kommer vara.. lussekatt. hehe

Gillar sol, tycker inte om regn och avskyr verkligen kyla! Jag är ju så illa tvungen att köpa mig en dunjacka när vi är i Thailand, stackars mig, eller inte!

Nu ska jag ut i solen, klockan har ju blivit hela 8.30 ojoj tiden rinner i väg!

Kram på er


Glass! Planering och boka tid på förlossningen

Har hittat en last i Vietnam! The green bean icecream. Den mååååste ju faktiskt vara liiiite nyttig och inte alls onyttig. Den är gjord av bönor och mjölk, hallå det e ju en jättebra kombo! Eller vad sägs? Och det bästa är att det inte står någonting om kalorier på kartongen de ligger i hehe Ser man det inte finns det inte. Nu har vi nedförsbacke på praktiken. Gårdagen var sista dagen på uppförsbacken och idag är första dagen på nedförsbacken! Vi har praktiserat exakt halva vår praktikperiod.

Tiden går otroligt snabbt här. Förstår om det inte går lika fort där hemma. Det är inte halva tiden för vår vistelse i Vietnam. Det är det om en vecka ungefär. Fredagen om fyra veckor börjar vår resa söderut.

Vi börjar med att vi på torsdag natt/fredag morgon sätter oss i en taxi som ska ta oss till flygplatsen i Ha Noi. Tar ca tre timmar dit. Från Ha Noi flyger vi till Da Nang och från flygplatsen där tar vi en taxi till Hoi An och hur lång tid det tar vet vi inte, det är ca 3 mil. Kanske tre timmar kanske mer kanske mindre.

Hoi An är känt för sina skräddare samt är en av Vietnams äldsta städer och här ska vi sy upp massa massa skor och kläder. Vi hoppas även på massa sol och bad! Här kommer vi stanna i fyra dagar innan vi beger oss ännu mer söderut. Hoi An ligger lite mer i mitten av landet eller ja ovanför mitten. Vi ska ta oss ner till Nah Trang och där ska vi spendera fyra dagar och tänkte försöka ta oss ut på äventyr, hoppas några fina öar eller nåt. Hur vi tar oss dit vet vi inte än. Kanske flyger från Da Nang eller så kanske vi tar tåg eller buss. Allt handlar om hur lång tid det tar, så antaligen blir det flyg. Det kostar 200-300 kronor per flygtur inrikes och tar ca en timme.
Tåg alternativt buss tar betydligt längre tid och med fyra dagar i varje stad känns det som att tid är värt mycket mer än pengar!

När vi varit i Nah Trang är det dags att ta sig vidare nedåt till, föredetta Saigon numera, Ho Chi Minh City. Samma här, här spenderar vi fyra dagar och det sägs vara kaosartat här. Vi ska känna på pulsen och kanske resa runt lite beroende på vad som går att se, vad vi vill se är nog va det ska stå istället.

Vi spenderade tre dagar i Ha Noi när vi kom till Vietnam. Det gjorde vi för att vår kontaktperson Ros-Marie rekommenderade det. Vi förstod varför eftersom pulsen är mycket högre i Ha Noi än i lilla Quang Ninh, Uong Bi. Efter fyra dagar i Ho Chi Minh City lämnar vi landet för att bege oss till Bangkok och här kommer vi spendera våra fyra sista resdagar.
Planerna är sol och bad hela resan blandat med sightseeing och shopping.
I Thailand blir det nog lite mer fokus på vinterjacka och hoppas jag hittar en eller två. Trenchcoats kommer jag nog sy upp några stycken på vägen hehe. Det vi längtar till nu, efter att ha sett våra förlossningar på praktiken, är våra kulturdagar. Dvs vår resa nedåt.

Vi har räknat, räknat om och räknat igen och kommit fram till att 3000:- kommer boendet i Uong Bi att kosta, boende och flygresor söderut inkl taxiresor till och från flygplatser kommer gå på 4500:- så avrundat uppåt kommer allt gå på 8000:- exkl mat, dryck och shopping.

Detta är då:

Boende 16 augusti till 16 oktober, Uong Bi
Taxi till Ha Noi Flygresa ner till Da Nang och taxi till Hoi An
Boende 4 dagar i Hoi An
Taxi tillbaka till Da Nang och flyg till Nah Trang
Taxi från flygplatsen i Nah Trang
Boende 4 dagar i Nah Trang
Taxi till flygplatsen och flyg till Ho Chi Minh City
Taxi i HCM city och Boende 4 dagar
Taxi till flygplatsen och flyg till Bangkok OCH boende Bangkok 4 dagar


Tycker inte det var fy skam den siffran. ÅH det kommer bli så skoj!!

Praktiken är mycket intressant när vi tänker på vad vi får se och vad de i Sverige får se.

Har försökt boka in mig på Ericas förlossning i december för att få se hur en svensk förlossning går till. Ska jag stå där, inte uppe vid huvudet och hålla handen, utan där nere och säga joo men detta ser bra ut haha Och så ska jag säga skrik för fulla muggar nu för i Vietnam där måste man vara tyst ;)

Så Erica, prata nu med din barnmorska och hör med Emil med :D

I helgen kanske vi ska till skräddaren eller så kanske vi tar en trip till Ha Noi igen.
Sätter oss på bussen i 4 timmar för att åka och posta ett paket OCH samtidigt ta en trip förbi chokladbuffén igen. Shit vi lyste upp idag på praktiken när vi pratade om denna buffé. Idag är den absolut värd pengarna igen! Vi har mycket vi kan "fira" hehe

Puss och Kram så länge så hörs vi och vill ni prata med mig skaffa skype och boka in en tid, svensk tid innan 16.30 ;) för tänk på att klockan är 5 timmar före här och jag går och lägger mig 22 :D


Chokladkaka och passionsfrukt

Just nu befinner vi oss i Bai Chay. Vi var otroligt duktiga nar vi tog oss hit, vi lyckades hitta ratt buss dvs inte en privat. Vi hoppade av pa Bai Chay station dar vi sen tog bussen till centrum. Vi slapp motorbike taxi!


Val har gick vi och at lunch pa en restaurang och vi valde alla spagetti eftersom det ar skottpengar pa sant har haha

Ratten hette spagetti with italian meat sauce och smakade samma sak varje tugga MEN vi stillade vart sug efter annat an nudlar.


Efter maten tankte vi fordriva lite tid, nattmarknaden borjar vid 17, sa vi gick till en lite fladigare restaurang med tartor och kakor! Jag valde chokladkaka, Johanna tog cheesecake och Hanna tog tiramisu. MUMMA! Till detta tog vi en varsin farskpressad juice. Passionsfrukt valde jag.


Nu ska vi trippa vidare och kika pa grejer. Sen innan vi aker hem blir det storhandla pa supermarket ( med liten betoning pa super ).

Ha det bra sa lange!! Kramar fran ett mulet Vietnam med monsunskurar i mellan at.


RSS 2.0