Glass! Planering och boka tid på förlossningen

Har hittat en last i Vietnam! The green bean icecream. Den mååååste ju faktiskt vara liiiite nyttig och inte alls onyttig. Den är gjord av bönor och mjölk, hallå det e ju en jättebra kombo! Eller vad sägs? Och det bästa är att det inte står någonting om kalorier på kartongen de ligger i hehe Ser man det inte finns det inte. Nu har vi nedförsbacke på praktiken. Gårdagen var sista dagen på uppförsbacken och idag är första dagen på nedförsbacken! Vi har praktiserat exakt halva vår praktikperiod.

Tiden går otroligt snabbt här. Förstår om det inte går lika fort där hemma. Det är inte halva tiden för vår vistelse i Vietnam. Det är det om en vecka ungefär. Fredagen om fyra veckor börjar vår resa söderut.

Vi börjar med att vi på torsdag natt/fredag morgon sätter oss i en taxi som ska ta oss till flygplatsen i Ha Noi. Tar ca tre timmar dit. Från Ha Noi flyger vi till Da Nang och från flygplatsen där tar vi en taxi till Hoi An och hur lång tid det tar vet vi inte, det är ca 3 mil. Kanske tre timmar kanske mer kanske mindre.

Hoi An är känt för sina skräddare samt är en av Vietnams äldsta städer och här ska vi sy upp massa massa skor och kläder. Vi hoppas även på massa sol och bad! Här kommer vi stanna i fyra dagar innan vi beger oss ännu mer söderut. Hoi An ligger lite mer i mitten av landet eller ja ovanför mitten. Vi ska ta oss ner till Nah Trang och där ska vi spendera fyra dagar och tänkte försöka ta oss ut på äventyr, hoppas några fina öar eller nåt. Hur vi tar oss dit vet vi inte än. Kanske flyger från Da Nang eller så kanske vi tar tåg eller buss. Allt handlar om hur lång tid det tar, så antaligen blir det flyg. Det kostar 200-300 kronor per flygtur inrikes och tar ca en timme.
Tåg alternativt buss tar betydligt längre tid och med fyra dagar i varje stad känns det som att tid är värt mycket mer än pengar!

När vi varit i Nah Trang är det dags att ta sig vidare nedåt till, föredetta Saigon numera, Ho Chi Minh City. Samma här, här spenderar vi fyra dagar och det sägs vara kaosartat här. Vi ska känna på pulsen och kanske resa runt lite beroende på vad som går att se, vad vi vill se är nog va det ska stå istället.

Vi spenderade tre dagar i Ha Noi när vi kom till Vietnam. Det gjorde vi för att vår kontaktperson Ros-Marie rekommenderade det. Vi förstod varför eftersom pulsen är mycket högre i Ha Noi än i lilla Quang Ninh, Uong Bi. Efter fyra dagar i Ho Chi Minh City lämnar vi landet för att bege oss till Bangkok och här kommer vi spendera våra fyra sista resdagar.
Planerna är sol och bad hela resan blandat med sightseeing och shopping.
I Thailand blir det nog lite mer fokus på vinterjacka och hoppas jag hittar en eller två. Trenchcoats kommer jag nog sy upp några stycken på vägen hehe. Det vi längtar till nu, efter att ha sett våra förlossningar på praktiken, är våra kulturdagar. Dvs vår resa nedåt.

Vi har räknat, räknat om och räknat igen och kommit fram till att 3000:- kommer boendet i Uong Bi att kosta, boende och flygresor söderut inkl taxiresor till och från flygplatser kommer gå på 4500:- så avrundat uppåt kommer allt gå på 8000:- exkl mat, dryck och shopping.

Detta är då:

Boende 16 augusti till 16 oktober, Uong Bi
Taxi till Ha Noi Flygresa ner till Da Nang och taxi till Hoi An
Boende 4 dagar i Hoi An
Taxi tillbaka till Da Nang och flyg till Nah Trang
Taxi från flygplatsen i Nah Trang
Boende 4 dagar i Nah Trang
Taxi till flygplatsen och flyg till Ho Chi Minh City
Taxi i HCM city och Boende 4 dagar
Taxi till flygplatsen och flyg till Bangkok OCH boende Bangkok 4 dagar


Tycker inte det var fy skam den siffran. ÅH det kommer bli så skoj!!

Praktiken är mycket intressant när vi tänker på vad vi får se och vad de i Sverige får se.

Har försökt boka in mig på Ericas förlossning i december för att få se hur en svensk förlossning går till. Ska jag stå där, inte uppe vid huvudet och hålla handen, utan där nere och säga joo men detta ser bra ut haha Och så ska jag säga skrik för fulla muggar nu för i Vietnam där måste man vara tyst ;)

Så Erica, prata nu med din barnmorska och hör med Emil med :D

I helgen kanske vi ska till skräddaren eller så kanske vi tar en trip till Ha Noi igen.
Sätter oss på bussen i 4 timmar för att åka och posta ett paket OCH samtidigt ta en trip förbi chokladbuffén igen. Shit vi lyste upp idag på praktiken när vi pratade om denna buffé. Idag är den absolut värd pengarna igen! Vi har mycket vi kan "fira" hehe

Puss och Kram så länge så hörs vi och vill ni prata med mig skaffa skype och boka in en tid, svensk tid innan 16.30 ;) för tänk på att klockan är 5 timmar före här och jag går och lägger mig 22 :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0