En ren update

Termin 5 på sjuksköterskeprogrammet är nu avslutad! Yeah! Känns mycket bra, mycket mycket bra.
Detta betyder för er som inte vet att jag har EN termin kvar och sen är jag legitimerad sjuksköterska ( först ska man bara ansöka om det ).
Igår fick jag veta att vi fått VG på c-uppsatsen och det kan inte bli bättre! Vi har starka argument och en bra uppsats tyckte examinatorn.

Jag har börjat jobba på neonatalen på sjukhuset här i Kristianstad. Neonatalen är den avdelning som tar hand om för tidigt födda barn, sjuka barn eller barn som behöver extra observation. Jag gick bredvid i 8 dagar och from  denna vecka går jag själv. Denna vecka jobbar jag natt. Jag tycker det är mycket segare än dag eller kväll kan jag meddela. 9.5 timmar utan en rast, vi har måltidsuppehåll, och det finns inte lika mycket att göra när sjuksköterskan gör det mesta.
Det värsta är nog faktiskt att man är sommarvikarie och många har egna tankar. Igår larmade det hos en patient men jag visste att ansvarig sjuksköterska var inne hos patienten och stod precis bredvid sängen (barn larmar lite då och då). En annan sjuksköterska kommer in på expiditionen precis när det börjar larma och tittar på mig och säger att det larmar hos ***. Hon tittade på mig precis som att jag inte kunde nåt eftersom jag är sommarvikarie. Men min handledare som jag gick bredvid hon lärde mig faktiskt väldigt mycket och hon sa att ofta kan sjuksköterskorna säga saker men att man inte ska ta åt sig alltför mycket eftersom det oftast är Deras osäkerhet som talar. Bortsett från det så är det rätt soft på jobbet.

Det är sondmatning, byta blöjor, vända barnen, skriva upp värden och sånt som jag gör. Jobbar natt hela midsommar och nästa vecka jobbar jag torsdag och fredag. Sen efter det blir schemat lite värre. Men det är ju ett sommarjobb och då blir det till att arbeta!

Jag har även börjat fundera lite på om jag ska specialistutbilda mig. Men jag är inte helt hundra inom vilket område. För tillfället ligger det inom operation eller anestesi (narkos). Varför inte båda två? Jo det tar lite tid men vem vet jag kanske fixar båda någongång. Börjar nog med operation.. eller anestesi? eh det kommer.
Först ska man ha erfarenhet. Det skiljer mellan 6mån-2år beroende på var man går specialistutbildningen.

Sen funderar jag även på att lära mig franska. Det tråkiga är bara att det är svårt att underhålla det om jag nu skulle lära mig det. Kanske titta på filmer? Det är bara fantasin som sätter krokben på en egentligen.
Isf blir det nog till vårterminen när jag är klar. Då ska jag skaffa mig erfarenhet och jag har tänk en del på att åka lite till Norge. Där är lönen betydligt bättre. Mellan 4000-8000 Nrk skillnad. Och semesterersättningen är skattefri! Skulle kanske ta och åka i nov/dec eftersom det är en skattefri månad, en julklapp från regeringen så att säga.
Det största "problemet" är att sjuksköterskorna  i Norge inte gör lika mycket som sjuksköterskorna i Sverige. Säkert helt beroende på var man hamnar. Tex i Sverige sätter sjuksköterskan PVK, infarter men i Norge ringer de till underläkaren. Skumt. Har iofs hört att på vissa ställen vet de om att vi svenskar får lära oss det och får då göra det.
Jag vill ju inte direkt åka till Norge för att få erfarenhet som undersköterska. Även om lönen är mycket bättre.

Idag är jag ledig, ska ner och titta lite på rean nere i centrum. Eller staaaan som man säger här (det är ett centrum). Fick nämligen lön idag hehe Fick lön för juni månad redan. Trodde faktiskt att det skulle vara framskjutet som det brukar vara men inte här inte. Det som är framskjutet är OB-tillägget men det gör inget och semesterersättningen får jag i september.

Nu ska jag dra ut i solen!  Hej så länge

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0