Så svårt!

Varför ska det vara så svårt att bara ta tag i pluggandet?!? Har haft många tillfällen att göra klart det hela men orkar inte. Känner inte att jag kan få någon ro med tanke på allt som ska packas och sen fraktas. Måste dock göra klart examinationen innan ons för då är det nästan lite för sent. Har själva examinationen på torsdag och ska vara påläst och kunna 9 olika moment, ja lite panik här!

Sen hjälper det ju inte att vi var ute igår och att man sovit 5 timmar.
Får kanske börja med att ta en nap och sen sätta mig i köket direkt och skriva ned det jag behöver kunna. Känner lite att jag redan kan en del men att jag sen måste hitta det i vetenskap och litteratur är det som irriterar.

Har även en film jag vill se, det underlättar inte för pluggandet.

Dagen F närmar sig.

Flyttar upp till Sthlm på onsdag nästa vecka. Mindre än en vecka kvar. Känns inte riktigt som att det är the end men sista november flyttar Filip ut ur lägenheten och då är Kristianstad över. Har bott här i nästan 5 år. Det är lååång tid. Har dock alltid känts som att det varit på bestämd tid.
Har 3 praktikdagar kvar här i Skåne. Börjar verkligen känna att jag vill ut i arbetslivet igen. Har 5 veckor praktik på ortopeden på SÖS och sen uppsats på halvfart i 10 veckor innan jag kan titulera mig som specialist, operationssjuksköterska. Oooh då ska jag beställa ny namnskylt hehe.

Förhoppningen är nu att min kära morbror kommer ner mycket tidigt på onsdag så vi hinner packa, köra upp, packa ut och att jag får några timmars sömn då jag har en examination på torsdagen där. Nervöst.
Vet inte ens om jag kommer få plats med allt. Har 8 flyttlådor, en tv i låda, 2 sängar, 2 plastblommor, en brudkista och massa tavlor. Glömde cykeln. haha Kommer aldrig få plats. Får se vad som måste lämnas. Ja just det, kläder och skor och två resväskor också. Sa jag att det inte var en riktig flyttbil utan min morbrors arbetsbil? Eh man ska tänka positivt.

På tisdag har jag slutbedömning. Den ska vi ha samtidigt som lunch så vi ska ta långlunch på restaurangen mitt emot sjukhuset. Mysigt!

Måste fixa MRSA prov också, suck. Mycket att göra märker jag.
Har iaf fått in en rutin, bär ner något varje dag till källaren så blir det inte så mycket att bära ner från 4e våningen när det väl är dags att flytta.

Har även pratat med min nya chef. De letar fortfarande efter ny lokal. De skulle se på en idag på Sveavägen. Hoppas det löser sig och att lokalen är stor, luftig och ljus.
Min plan här framöver är att ha praktik 4 dgr på SÖS och vara 1 dag på mitt nya jobb så jag kommer in i arbetet snabbt.
Chefen berättade att de har operationer tors-fre fram till jul men jag ska även lära mig saker runtomkring så det kommer nog finnas saker att göra. Spännande!!
Varje dag som går på praktiken känns bra men nu känner jag att jag vill lära mig det jag ska jobba med.

I helgen ska vi ut och äta mongoliskt! Wohoo Så gott. Sen ska vi dricka lite vin och sen ut och dansa. Ser jag fram emot.

Kallt

Nu är sommaren över. Man får klä på sig riktigt mycket på morgonen. Öronmuffar åker på då det är väldigt kallt att cykla. Jag gillar inte kyla. Fy. Sen när man kliver ut från praktiken har det blivit varmt! Baaah detta svenska väder. Men snart så då är det kallt hela tiden.

Ikväll ska vi ut och är med Direkt Optik, Mumma!

Ensam med skugga

Idag stod jag själv på operationen. Lr ja som op-ssk. Min handledare stod vid sidan om och kollade, ett tag, sen gick han runt i salen. Detta gick bra då vi hade korta operationer, mindre ingrepp. Gick bra tyckte jag.
 
Sakta men säkert försöker jag plocka ner vårt hem i flyttlådor. Hoppades på 3 stycken men HA ingen risk. Alla dvd-filmer fyllde nästan en låda själv. De glas som är i kartong fyllde nästan en, vet inte ens om vi ska behålla resten. Det är Ikea glas, billiga att köpa igen.
 
Lite packade jag ner i min brudkista och tavlorna får lindas in i lakan. Plastblommorna passar bra på uteplatsen så de ska också med, fick plats i 2 sopsäckar vardera, en under och en över. Skippar de gräsliga krukorna.
 
Men herre min Jesus vad det är papper ÖVER ALLT. Var jag än plockar fyller jag en plastpåse med gamla facktidningar, ica buffé eller Medmera tidningar. Och dessa ska ju kastas, suck. 
 
Sen måste "hemmet" säljas. Det blir ju på gamla hederliga Blocket, bara det är ju lite tortyr. Även om man skriver tydligt i annonsen att vi bor på 4e våningen utan hiss och att vi inte hjälper till att bära så kommer de utan bärhjälp och ber oss. Denna omgång blir det så mycket så jag kommer "vägra". Lägger vi dessutom ut annonsen i tid så behöver vi inte accepetera skambud direkt. 
 
Sen är det ju ett riktigt hästgöra att göra sig av med en hyresrätt. ALDRIG MER tack och lov.
Är redan inställd på att vi får en tjurig besiktningsman som kommer fakturera oss massa sk*tavgifter. Håller tummarna för att detta inte händer!
 
Imorn blir det arbete på Direkt Optik. Bli nog sista gången faktiskt då jag har många praktikdagar framöver och sen praktik i Sthlm. 

Full rulle

Nu är sista terminen igång och jag har dragit på mig en förkylning. Undrar var den kom ifrån!?! 
Jag är "aldrig" sjuk men nu ska det minsann ske, lagom till jag ska ut på praktik. Snörvel och host. Ont i halsen också.
 
Väntar på mitt anställningsavtal från mitt nya jobb. Det var lite klurigt med kollektivavtal men det löser sig hoppas jag. Betydligt jobbigare utan, inga garantier. 
 
5 veckor praktik i Krstd följs av 5 veckor praktik i Sthlm, ortopeden på Sös. Min förra handledare var väldigt avis då hon kallade det för sin drömarbetsplats.
 
Sommaren har gått fort, jobbat och stått i. Varit lite ledig om man kan kalla det för ledigt.
 
Lägenheten vi bokat ska betalas, en bokningsavgift. Där gick mina "Norgepengar". Om ngr veckor ska vi ut med lika mycket igen. Det löööser sig!
 
Ja nu får jag pallra mig iväg, 10grader är lite kallt tycker jag!

RSS 2.0