Känslan av att inte komma framåt.

Idag hade vi gruppdiskussion angående urval, datainsamling, etik utifrån 4 artiklar. Dessa artiklar ska följa hela kursen. Kursen är 5 veckor och det känns som att tiden rinner iväg samtidigt som det känns som en evighet.
Vi diskuterade och diskuterade och inte upplever jag att jag blev så mycket klokare och förstod boken Polit & Beck bättre.
Till uppgiften ska vi sammanställa 4 frågor och sen ska vi ha seminarium på onsdag. Efter seminariumet kommer 3 e uppgiften och sista veckan har vi examination. Hoppas verkligen att jag klarar den! Tufft, nej tuffare om man har det hängade över sig inför nästa kurs.

Var det såhär för ett år sedan? (!)

Kan inte minnas att jag var helt och hållet låst vid artiklar, bok och dator sist jag pluggade. Eller JOOOO jag minns det som igår.
Så fort man gör ngt annat än "skolarbete" så hänger ångesten sig som en tung ryggsäck på ryggen.
När man sedan sätter sig och pluggar så blir ångesten mer som ett syrefattigt moln runt omkring en.
När man är klar med ngt moment kommer en sån "äntligen" känsla men tyvärr är den känslan i behov av syre så den svimmar och lägger sig vid fötterna där syrehalten upplevs högre.
Har suttit hela f.m och läst, läst och läst. Nu sitter jag och highlightar det viktiga för stunden i mina vetenskapliga artiklar. Efter att ha läst lite får man för sig att man förstår, sen läser man instuderingsfrågorna och känner sig helt nollställd igen. Blir lite "Say what!?!".
Får ställa mina frågor på diskussionsmötet imorgon på det underbara programmet *not* PingPong.
Har höjt volymen i lurarna och lyssnar på David Guetta. 3 artiklar kvar sen blir det till att utöva mitt tredje yrke; frisör. Ja ni som inte visste det så "klipper" jag min kära sambo. Han har önskemål om att bli klippt idag och bara det är ju ett annat syrekrävande ångestmoln. Får köra lite "plåster-varianten"- gör det snabbt.

Polit & Beck - Nursing Research

Har suttit och läst gamla anteckningar samt kapitel i den mest hatade bok Nursing Research.
Mina antecknigar är på svenska och fastnade rätt så snabbt. Läser sedan boken som är på engelska vilket resulterar i att en del av det svenska jag precis präntat in försvinner!! Så frustrerande.
Har suttit vid köksbordet och läst från 14.30-21.30. Sen var det dags för middag. Ska försöka plöja mig igenom 20 kapitel och har hunnit med 3. Känns sisådär. Har börjar läsa sammanställningen i slutet av kapitlet ist.
Imorn får jag helt enkelt fokusera på instuderingsfrågorna som vi ska diskutera i grupp på måndag.
Behöver jag säga att tanken "Vad har jag gett mig in på?" har slagit mig ngr gånger!?!
Nu film, chips och dipp. Välförtjänt.

Jobbmässa i Köpenhamn.

Var iväg idag på jobbmässa med mitt moraliska stöd Jenny. Ville checka lite vad de kunde erbjuda. De verkade intresserade av mig och det hela var skoj.

Det var lite problematiskt att hitta hotellet där mässan var men till slut hittade vi fram. FY för sören vad kallt det har varit idag!
Efteråt gick vi runt i Nörreport och vi åt lite lunch på ngt china hak. Maten var sådär men billig.
Hittade dessutom det paraply jag letat efter!!! Genomskinligt "bubble umbrella" som det kallas. Det är böjt ner så det täcker runtomkring en. Bra att ha när man cyklar, så man ser "ut".
Köpte även "holländska våfflor". De var gjorda på socker vill jag lova.

Det blev en heldag i Danmark. Åkte med 9.24 tåget och kom hem vid 19-tiden. Köpte lite chips och dipp och ska ta en snabb nap innan vi tittar på film.

Praktikplats

OM jag klarar kursen som leder till praktik OCH att det går att lösa med jobb och så så måste jag själv ordna praktikplats. Woop woop eller inte.
Har skickat iväg ett mail iaf. Känns lite som att man är mitt i ett Lotto spel. Snurrar runt och man håller tummarna. Nästa nummer alias nästa sak osv.
En dag i taget, djupt andetag.Och jo extrauppgiften jag ska göra pga missat seminarium är reflektion på TRE A4, enkelt (!) radavstånd. Tackar så mycket för den.

Ett kilo hit och dit.

Har kommit fram till att jag har ngr trivselkilon. När min vikt ökar och går över min "gräns" som jag finner acceptabel så trivs jag mindre bra i min kropp. Inget passar lika bra och det är inte roligt att sitta i min birthday suit och glo ner på magen.

Jo vad gör man då? Man kan börja träna, man kan sluta äta godis och chips eller så gör man som jag brukar, man börjar snusa igen.
Det hela resulterar i att en snus efter frukost, kaffe, lunch, eftermiddagskaffe, middag och på kvällen gör att det inte finns tid eller lust att trycka i sig godis och chips. Visst kan det hända men då gör jag ju ett medvetet val men nöjer mig oftast med en snus.

Detta är ju inget jag rekommenderar andra då jag VET att jag kan sluta när som helst. Och det har jag gjort.
Jag gick ner mitt kilo jag ville ha bort, de höjde snusskatten och min sista dosa tog slut och jag köpte inga fler.

Nu har jag jobbat mycket kvällar som i sin tur resulterat i att jag äter en sen frukost och dricker kaffe på jobbet när jag börjar. Då håller jag mig hyffsat mätt fram till middagstid. Om inte kan det faktiskt slinka ner lite fikabröd, som for the record inte är värt det så därför skippar jag det oftast.

MEN mitt i denna vikthysteri har jag uppmärksammat att ett kilo ner utan att träna inte ALLS är lika charmerande som ett kilo ner tack vare träning. När det blir vår ska jag ut och springa lite igen, stå lite planka igen och kanske lyfta lite skrot. Träning, trots tidsbrist, ger en piggare kropp och mer ork när man väl är vaken som då ger mer tid iaf!

Ibland känns det mer.

Ikväll har varit en tuff kväll. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det varit. Lr jo litegrann. Tänker att jag får träna upp mitt tålamod samtidigt som patienterna blir nöjda.

Har iaf kommit fram till att obefogat gnäll är allergiframkallande.
"Symtom vid tidigare intag är irritation."

Fick ett mail om att vi ska skicka in papper för praktik. HJÄLP jag som inte ens vet om jag klarar första kursen :S

Vi får se hur det blir. Annars får jag skjuta på det hela.

Svårt att komma igång.

Att det ska vara så svårt att få tag i inloggningsuppgifter så jag kan följa med i kursen!
Nu måste jag göra en extrauppgift som jag inte heller får tag i.
Mitt namn finns iaf med i grupperna, som tur är. En dag i taget, en dag i taget.

Sjuksköterska, ett års erfarenhet, börjar plugga igen.

För exakt ett år sedan stod jag på kirurgen, min första dag som sjuksköterska. Nu var man helt plötsligt ansvarig för det man gjorde. Det gick bra och jag trivs fortfarande med mitt val att bli sjuksköterska.
Det var många, kanske till och med alla, som inte trodde att det skulle bli så. De hade väl lite svårt att greppa att JAG skulle bli sjuksköterska. Äckelmagad med världens bästa luktsinne som väljer att känna minsta lite odör framför doft.
Tanken på att bli specialiserad inom anestesi har funnits redan från början. Däremot ändrades det när vi hade praktikdagar på operation. Jag gick en dag med anestesisjuksköterskan och hamnade då på en tarmoperation som tog 5h. Kan ju lätt säga att jag höll på att storkna!
Dagen efter var det operationssjuksköterskans tur att visa vad hennes arbete innebar. Den dagen gick så mycket snabbare och det var fler moment som gjorde det hela möjligt.
Doktorn som opererade hade ingen assistent med sig så jag fick assistera honom och vips var det dags för lunch. Tiden bara flög förbi. Det var då jag bytte inriktning.
-Hur roligt kan det vara att ge instrument till en doktor och räkna alla instrument innan och efter? Den tanken är väl den som de flesta har angående operationssjuksköterska.
Utöver detta ska op-ssk även se till att patienten ligger bra och att patienten har det bra. Jo op-ssk får det bli.
Vem säger att man inte kan byta inriktning sen, igen?
Nu till vårterminen sökte jag massa 7.5 poängskurser och kom in på 4 st. I fredags ringde de även från Karolinska i Huddinge och berättade att jag kommit in som reserv, på specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning operation, om jag fortfarande var intresserad.
Många tankar kom och snurrade snabbt. Mitt vikariat går ut sista april och det betyder att jag ska jobba 100% fram till 9feb för att sen gå ner till 80% igen SAMTIDIGT som jag pluggar 100% på DISTANS dessutom.
Känns lite som att jag tagit mig vatten över huvudet. Men å andra sidan så behöver jag "bara" stå ut 3 månader.
Största problemet är sen när det är dags för praktik. Om jag "måste" praktisera 4dgr under 4 veckor är det kört.
Men men vi tar det sen. Annars kanske jag kan ta praktiken till hösten och får då skjuta på examen till sommaren -13.
Det blir nog bra! *Håller tummarna*

RSS 2.0