Sjuksköterska, ett års erfarenhet, börjar plugga igen.

För exakt ett år sedan stod jag på kirurgen, min första dag som sjuksköterska. Nu var man helt plötsligt ansvarig för det man gjorde. Det gick bra och jag trivs fortfarande med mitt val att bli sjuksköterska.
Det var många, kanske till och med alla, som inte trodde att det skulle bli så. De hade väl lite svårt att greppa att JAG skulle bli sjuksköterska. Äckelmagad med världens bästa luktsinne som väljer att känna minsta lite odör framför doft.
Tanken på att bli specialiserad inom anestesi har funnits redan från början. Däremot ändrades det när vi hade praktikdagar på operation. Jag gick en dag med anestesisjuksköterskan och hamnade då på en tarmoperation som tog 5h. Kan ju lätt säga att jag höll på att storkna!
Dagen efter var det operationssjuksköterskans tur att visa vad hennes arbete innebar. Den dagen gick så mycket snabbare och det var fler moment som gjorde det hela möjligt.
Doktorn som opererade hade ingen assistent med sig så jag fick assistera honom och vips var det dags för lunch. Tiden bara flög förbi. Det var då jag bytte inriktning.
-Hur roligt kan det vara att ge instrument till en doktor och räkna alla instrument innan och efter? Den tanken är väl den som de flesta har angående operationssjuksköterska.
Utöver detta ska op-ssk även se till att patienten ligger bra och att patienten har det bra. Jo op-ssk får det bli.
Vem säger att man inte kan byta inriktning sen, igen?
Nu till vårterminen sökte jag massa 7.5 poängskurser och kom in på 4 st. I fredags ringde de även från Karolinska i Huddinge och berättade att jag kommit in som reserv, på specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning operation, om jag fortfarande var intresserad.
Många tankar kom och snurrade snabbt. Mitt vikariat går ut sista april och det betyder att jag ska jobba 100% fram till 9feb för att sen gå ner till 80% igen SAMTIDIGT som jag pluggar 100% på DISTANS dessutom.
Känns lite som att jag tagit mig vatten över huvudet. Men å andra sidan så behöver jag "bara" stå ut 3 månader.
Största problemet är sen när det är dags för praktik. Om jag "måste" praktisera 4dgr under 4 veckor är det kört.
Men men vi tar det sen. Annars kanske jag kan ta praktiken till hösten och får då skjuta på examen till sommaren -13.
Det blir nog bra! *Håller tummarna*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0