Ögonlaser No Cut.

I måndags gjorde jag ögonlaser med metoden No Cut. Det betyder kort att lasern gör hela jobbet och inget skärande i ögat sker.
.
Direkt efteråt såg jag suddigt, nästan dimmigt. Provade mina glasögon och som tur var blev det sämre. Min kära sambo körde mig dit och ledde mig hem. Vi stannade på donken och åt och åkte förbi Maxi och handlade vårt "3års mys". Det blev godis på 1 kg. Inte klagade han heller när han fick titta på fotboll utan mitt gnäll.
.
Jag la mig i soffan och låg där hela kvällen, blundade och sov med jämna mellanrum. Gick och la mig hyffsat tidigt. Hade under kvällen blvit mer ljuskänslig.
.
Tisdagen spenderade jag i princip i sängen. Hade kall handduk över ögonen och droppade med ögondroppar när jag väl var vaken. Såg inte mycket och vi fick hänga upp en pläd i fönstret. Ruskigt ljuskänslig vill jag meddela.
Jag var inställd på smärta dag nr 2 och 3 men inte alls så ljuskänslig som jag var. Smärtan var obefintlig bortsett från huvudvärk.
Jag tog en tablett och droppade med smärtstillande ögondroppar i förebyggande syfte.
.
Dag nr 3 blev det lite bättre och vi kunde se en film på kvällen. Dock fick jag kika lite under en keps och gissa mig fram ibland men det gick.
.
Dag nr 4 sitter jag här. Datoravstånd är lite svårt då det är suddigt men det går. Allt är lite suddigt. Var och klippte mig idag och märkte att det var väldigt ljust överallt. BLev även mycket trött efter en liten stund.
Får inte sminka mig på 2 veckor. Blir roligt att komma till Norge så men men jag ser inte alltför dum ut utan smink.
Imorgon är det dag 5 och innan läggdags ska "bandagelinsen" ut och jag ska börja med ytterligare en ögondroppe. Den ska jag ha för läkningen och ska droppas i 2 veckor. Sen ska jag gärna droppa droppar och smörja med salva enda fram till återbeöket om 6 veckor. Jippi. Men det går an.
.
Bokade resa till Norge idag. Flyger på tis och har inte bokat resan hem än. Kan de inte ge mig tillräckligt med tider så åker jag hem istället. Tror iofs inte att det blir så men men.
Nu ska jag bara komma på vad jag ska packa med mig, sånt "bra att ha" som jag inte vill betala det dubbla för i Norge. Kommer leva på svenska pengar och får min lön lagom till när jag är tillbaka i Sverige igen.
Frågan är bara om jag ska be dem sätta in min lön på ett svenskt konto, dvs då får jag deras banks kurs, eller om jag ska be dem sätta in lönen på min norska konto för att själv hålla på att plocka ut pengar efter kursen. Verkar smidigast att få lönen direkt på svenska kontot.
.
Termin ett är avklarad. Har "bara" en termin kvar och sen är jag specialistutbildad. Tiden går fort. Blir en fattig andra termin då jag kommer ha praktik i 10 veckor och ingen möjlighet att jobba då. Sen skriver vi uppsats i 10 veckor men på halvfart och då kanske jag kan jobba lite extra, om tid ges. Kanske ta en runda till Norge igen vem vet. Beror ju helt på vad sommaren erbjuder.
.
Spännande ska det bli iaf!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0